Forumindex sisauppsala
Svenska institutet för strategisk analys
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Regelfråga: Combined formation

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Ancient Battles
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
christer



Registreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 2131
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-08-25 08:37:28    Rubrik: Regelfråga: Combined formation Svara med citat

Dagens regelfråga gäller "combined formations" och paviser.

I en blandad enhet så gäller armour save för majoritetstypen av trupp. I mitt fall (Condotta/Late Venice) så kommer jag att ha militia crossbowmen (inget arm save) och lika eller fler militia spearmen med light armour och paviser (4+ vid beskjutning i front, 6+ annars). Nu till frågan - spelar det någon roll om spjutmännen står i första eller andra led för att man skall kunna använda dess armour save?

Jag vill givetvis ha armbortskyttarna längst fram (eftersom de inte annars kan skjuta) men om möjligt dra nytta av spjutmännens rekordeliga armour save mot fientligt skytte. Tänjer jag reglerna på otillbörligt sätt eller är det så här de är meningen att de skall fungera?

I AoC står att om armbortskyttarna köper paviser så kan de inte vara i combined formation emedans spjutmännen måste köpa paviser för att de skall kunna bli en combined formation. Detta tycker jag tyder på att min tolkning är korrekt men det är ju lätt att bli blind när det gäller sin egen armes fördelar Smile
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
MattaSoppa



Registreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 3062
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-08-25 09:57:51    Rubrik: Svara med citat

jag tycker att det är tydligt i reference - dvs. sidan 211 -> combined formation -> punkt 6

dvs om spjuten är i majoritet, då gäller deras Arm.Sv. , dock plockas första förlusten från armborstskyttarna (därefter varannan spjut, armb. osv).
_________________
// mvh Mats M
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
christer



Registreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 2131
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-08-25 12:29:31    Rubrik: Svara med citat

Utmärkt!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Lennart



Registreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 427
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2011-04-02 21:31:32    Rubrik: Svara med citat

Regeln 4 på sidan 105 i WAB boken är lite oklar. Det står Archers men det är nog ett misstag, eller en miss. De verkar helt enkelt ha missat att armborstskyttar kan vara i kombinerade formationer. Jag skulle tycka att man tolkar den som att armborstar i en kombinerad formation får skjuta med ett led med fulla antalet attacker men inte med fler efter som den inte kan använda massfire. Oavsett var skytteledet står. Det är ett av flera ställen där de verka ha glömt att de ska täcka senmedeltiden också. Annars skulle byzanter med sian djupa pilbågs/spjutenheter få en extrem fördel. max rankbonus, full eldkraft och slåss med de två främre spjutbeväpnade linjerna.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Ancient Battles Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.04 sekunder att ladda.