Forumindex sisauppsala
Svenska institutet för strategisk analys
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Free Company vs. Swiss (20110104)

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Ancient Battles
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
thetony
Site Admin


Registreringsdatum: 29 mars 2010
Inlägg: 982
Ort: Länna

InläggPostat: 2011-01-04 20:51:28    Rubrik: Free Company vs. Swiss (20110104) Svara med citat

Anders och jag spelade ett slag i den tredje rundan. Det var ett mycket tajt slag och avgjordes i sista spelturen när mina flyende riddare inte lyckades återhämta sig trots att Ogden stod nära och försökte hjälpa till (Ld 9, slog 11).

Riddarna flydde efter att ha mer eller mindre tvingats anfalla en decimerad pikenhet. Det är inte så väldigt roligt att anfalla pikfalanger med kavalleri framifrån eftersom man slår sist och har -2 på att träffa. Trots detta höll mina riddare i två spelturer innan tvånget att slå 6:or tog ut sin rätt. Riddarna kom undan och kunde ha återhämtat sig, men missade som sagt, vilket gjorde att min armés brytpunkt infann sig.

Slaget var jämnt. Jag hade ställt mina riddare och sergeanter längst till höger. Hela högerflanken var skog och jag tänkte slå Anders kavalleri och sedan falla in i sidan pikenheten som han hade tillsammans med sina riddare. I mitten hade jag två kanoner och två enheter soldater och längst till vänster långbågar och skärmytslare. Hela vänsterflanken pumpade skott mot allt som ryckte fram och tog stadigt ner både en pikenhet och en skärmytslande armbortsenhet som Anders ryckte fram med. Mina skärmytslare, en kastspjutenhet, ryckte fram i skogen längst till vänster och började kasta spjut i sidan på pikenheten som sakta men säkert tappade folk. Anders försökte hjälpa pikenheten med sina armbortsskyttar, men dom lyckades inte träffa spjutmännen och flydde när dom fick en mängd skottskador i en runda.

I mitten ryckte Anders hillebardiärenhet fram och kunde, trots mina försök att stänga vägen, anfalla mina kanoner, som lyckats skjuta bort en del pikenerare (trots 2 Misfire!). Artilleristerna valde att försöka hålla stånd och lyckades också det en runda. Tyvärr kunde inte en av mina närstående infanterienheter anfalla förrän artilleristerna slagits ner och kanonerna förstörts.

Men avgörandet kom alltså till höger, där riddarna blev alltmer trängda av Anders kavalleri och pikenhet. Riddarna tänkte att det var bättre att till sist anfalla än att bli anfallen, liksom sergeanterna som högg in i Anders kavalleri. Sergeanterna höll en speltur, men fick sen ge sig då Anders general visat hur det skulle gå till. Sergeanterna flydde och höggs ner av Anders riddare. Mina riddare föll in i pikenerarna, men hade stora problem att träffa. Jag trodde att detta gällde bara första runda när man anfaller pikenerare, men det gäller alla närstridsrundor och -2 på att träffa gjorde att jag måste slå 6:or. Det höll en speltur, eftersom Anders missade en del och jag klararde saves och breaktestet. Men andra rundan höll det inte längre och riddarna bröt. Dom hann undan och skulle just till att återhämta sig när Ogdens hot/vädjan/skrik/spott och sura min inte hjälpte. Mina svärdssmän slog ut Anders hillebardiärer, men det räckte inte då jag kommit upp i min brytpunkt.

Ett roligt slag där mina skärmytslare var ett ständigt upphov till besvär för Anders och där Anders visade vad pikenerare gör med riddare om dom är knasiga nog att anfalla framifrån.

Seger till Schweizarna! Och tack till Anders för att han är så otroligt trevlig att spela mot och att han är så gentlemannamässig!
_________________
The One and Only - The Tony!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
MattaSoppaRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 3062
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2011-01-05 06:54:49    Rubrik: Svara med citat

Tack Tony för en fullödig rapport!

Mycket bra att ni hade trevligt och roligt, för slaget verkar ha stått och vägt hela tiden.

// koord.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
christerRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 2131
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2011-01-05 15:19:39    Rubrik: Svara med citat

Trevlig läsning! Verkar ha varit ett slag med idel hemskheter: kanoner och pikar. Very Happy
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Ancient Battles Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.