Forumindex sisauppsala
Svenska institutet för strategisk analys
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Fältslag

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Ancient Battles
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
LennartRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 427
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-10-25 10:05:19    Rubrik: Fältslag Svara med citat

Slaget vid korsvägen.När vi, som stöder den rättmätiga kandidaten till tronen, fredligt marscherar längs vägen anfölls vi oväntat av de lömska och fega soldaterna i ett frikompani.

En hastig blick över fienden ledde till att vi beslöt oss för att överaska dem med vår vanliga plan. Tre grupper av Almughavis med flankstöd av våra Jinnet ryttare red allt vad tygeln höll mot fienden. På andra flanken red en grupp spanare fram och fick syn på fiendens stora riddarenhet. Efter som vi lyckades överraska dem, (Dvs. vann slaget om vem som får gå först) kastade vi oss över dem. Feg nog hade de ställt sig så långt bort att vi inte nådde fram och allt vi kunde göra var att frustrerat kasta några spjut. Vi väntade oss en storm av pilar men han hade bara två små enheter av bågskyttar, de fruktade engelska långbågarn, rena leksaksvapnet. Några få av våra män var tvungna att dra sig undan men alla enheter stod stilla. Vi var lyckades nu angripa fiendens skytte linje, som otroligt nog stod kvar efter fruktansvärda förluster. Hans fotriddare anföll oss men vi stod emot efter en snygg taktisk reträtt. På andra sidan jagade våra spejare bort riddarna, det var i alla fall så de förklarad att dessa drog sig mot mitten.

Under tiden sköt våra lokalt rekryterade bågskyttar och slungmän bort en stor enhet beridna sergeanter eller vad det nu var, vi fick aldrig se den på när håll. Så de var värda sin lön redan efter första salvan, att de sedan dödade en riddare och slutligen knäckte det sista förbandet långbågar ger dem en bonus, kanske vi ska skaffa några till av dem, verka finnas många lokal bönder som inte har arbete. I mitten rusade våra icke beridna almuhavis allt vad de kunde efter de flyende riddarna men kom aldrig ikapp, de behöver få egna hästar. Riddarna flydde under tiden in i våra tappert kämpande Almughavis flank, förvånansvärt många av oss överlevde, och lyckades springa undan de fortfarande ”flyende” riddarna som anföll dem igen när de återsamlats på en åker, efter en hård strid upplöstes vårt förband och blev nerridna men riddarna stoppades av våra Jinnets. Jinneterna lyckades besegra riddarna, tack vara att de insåg att striden var slut och drog sig undan.

I mitt en utkämpades en otroligt lång och hård strid mellan två enheter Almughavis och en stor grupp riddare till fots, de var tappra män (som slog 2 och 3 på break test hela tiden). Men till slut dog den sita riddaren och fienden fanbärare med arméfanan beslöt sig att fly, detta fick generalen att besluta sig att fly (Tony missade moralslaget). Större delen av fiendens trupper hörde signalen och började dra sig tillbaka (Alla enheter utom två missade sin moral). Endas några tappra fotsergeanter och engelska bågskyttar täckte reträtten. Sergeanterna blev anfalla frontalt av jinneterna som mot all förmodan inte fick några förluster och stod kvar i striden. Bågskyttarna togs om hand av almughavis som snabbt drev bort den en och den andra upphörde att finns efter att fått en mängd stenar i huvudet från lokalbefolkningen.

De flyende förföljdes av spejarna som åter satt upp på sina hästar och Jinneterna som aldrig klivit av. Majoriteten av almughaverna ägnade sig åt att med lokalbefolkningens hjälp städa slagfältet och ta hand om tungmetaller, som guld och silver samt annat skrot som rustningar. Det gäller att hålla Traumatsien rent! Men vi tog också hand om våra sårade och fångar, som naturligt nog tillfrågas om de vill ansluta sig till en segerrik armé, bara som omväxling? Vi letar speciellt efter krigiska fårahedar men tar vem som helst som kan slåss. Som det gamla ordspråket säger: har fårskin, vill resa, träffa nya människor och hjälpa dem till ett bättre liv i nästa värld, utan tyngade förmögenhet i denna världen.
LJ
Kompaniskrivare

PS Av skattetekniska skäl kan det vara bra att kalla oss för Navaranska kompaniet, vi har registrerat kompaniet där. Efter som kungen av Navarra inte har någon flotta kan han inte ta ut någon skatt av oss, mycket praktiskt.
PPS Någon som vill ha tronen i Traumatisen, vi är öppna för alla förslag men kom ihåg att det är ohäslosamt att inte betala oss.
PPPS VI väntar fortfarande på brev från någon av påvarna etc. vi börjar bli irriterad om vi inte snart får ett bud om vilken religon vi stöder.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
LennartRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 427
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2011-03-19 23:06:08    Rubrik: Svara med citat

Borde väl beskriva slaget här men har i ställer beslutat mig för hur jag skulle viljat ha min armé. Det saknades lite av figurerna för det här och jag tror det dröjer till nästa gång jag behöver ställa upp 2800 poäng katalaner men om det skulle hända:

Katalanska kompaniet
Ledare
Kompanifanan warhorse 104p
Adiler 85p
Adiler 85p
Adiler 85p
Adiler 85p
Adiler 85p
Summa Ledare 529
Bows
42 Greeks bow 146
10 Sailors 104p
10 Sailors 104p
Summa Bows 354

Almughaver (mtd inf)
14 inf, cmd 211p
14 inf, cmd 211p
14 inf, cmd 211p
14 inf, cmd 211p
14 inf, cmd 211p
Scouts
8 javelins 88p
8 javelins 88p
Summa Catalaner 1231

Merc.
7 Turkar 105p
7 Albaner 182p
7 Albaner 182p
11 Psilio/x-bow 77p

Summa Merc 546

Spanish horses.
7 Jineter 140p
Summa spanish: 140
Poäng 2800

La violència no resol tots els problemes, de vegades cal recórrer a la violència extrema.
Vigília de ferro
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
MattaSoppaRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 3096
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2011-03-20 09:03:53    Rubrik: Svara med citat

Ja du Lennart, det dröjer under min ledning. MEN jag gav bort mina WAB2-regler (som har alla errta införda) tillStefan, med den baktanken att om han kan reglerna så kan du nog övertala honom att spela WAB2 emellanåt.

Jag kommer att göra klart min Ottomanska amré, placera den på lokalen och göra den tillgänglig för utlåning.

Så kanske du kan få Stefan att låna Ottomanerna så att Katalanerna får något nytt att besegra!!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
LennartRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 427
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2011-03-20 09:07:10    Rubrik: Svara med citat

Rapport om Slutslaget:
Zog ”Bävern”, den stora svinhandlaren hade anslutit sig till oss med mängder av bönder och albanska stråtrövare till häst. Våra egna ryttare var ute och beskattade landet, tillsammans med en femte del av våra almughavare. Så armén bestod av fyra kohorter almughaver, två grupper av almughaver spejare och två grupper sjömän med tunga armborst. Där till fyra grupper rövare till häst och två horder av bönder med pilbåge, med lite utlöpare och en belägringsmaskin, som mest var med för att öppna Dodopolis om så krävdes.

Striden började med att vi upptäcktes av en grupp franska riddare och en armé av Venedigs lakejer. Lakejerna sänd fram sina turkiska legosoldater och våra rövare red ner dem. Värre var det på andra sidan där en riddarna red ner sjömännen och där en grupp av almughaver var bara fot från att döda dem, men de vann sina strider med två av våra andra tappra almughaver som upplöstes och försvann. Slutligen jagade de bort våra spejare där. Detta fick våra bönder och kastmaskinens besättning att fly mot Zog som lyckades få stopp på flykten. Kastmaskinen kastade gång på gån sin sten på edsförbundets trupper, men vad det hade för betydelse vet jag inte. Under tiden längst höger ut hade vi bakom en kulle upptäck en ungerska armé, efter att drivit dem på flykten var vi tvungen att dra oss tillbaka med stora förluster genom alla deras bågskyttar. Och de fick förstärkning av tyska ordens trupper så vi var i underläge. I mitten undvek vi med nöd och näppe resten av fransmännen och deras engelska bågskyttar som skött ner mängder av bra karl och några bönder. Mest frågan om att dansa ur vägen och låta bågskyttarna göra sitt jobb. På vänstra flanken gick det bra och vi lyckades få nästa alla av Venedigs lakejer att flyt men tyvärr blev våra albaner lite övermodiga och förlorade en strid när de blev angripna i flanken och dog. Detta skrämde bort en av albanerna, som visst inte var albaner utan turkar vilket gjorde att vi inte kunde bråka mer där.

Resultatet var inte så illa. Vi verkar få betalt och bönderna kan bilda en lite republik under Zogs övermodiga styre. De kan tänkas att de behöver hjälp mot Greve Jean Queffelec och hans lakejer, kan ge oss mer jobb. Inte illa.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Ancient Battles Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.